Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Schoonmaak / Een frisse en schone bank

Een frisse en schone bank

Sharing is caring

Ziet jouw bank er niet meer zo schoon en fris uit en twijfel je of je deze wilt weg doen om plaats te maken voor een nieuwe? Dat is wellicht niet nodig. Bovendien zou het jammer zijn als het een bank is waar je aan gehecht bent. Er zijn goede meubelreinigingsbedrijven die op locatie je bank komen reinigen. Overal in het land, dus ook als je bijvoorbeeld in Amersfoort of Amsterdam woont.
 

Waarom zou je het schoonmaken van banken door een meubelreiniger laten doen?

Wanneer een bank hier en daar een kleine vlek heeft, kun je deze misschien zelf nog wegwerken. Maar de gewone huishoudelijke middelen voldoen niet meer wanneer er hardnekkige vlekken in je bankstel zitten. Daarbij is een gehele hygiënische reiniging van je bankstel ook voor je gezondheid geen overbodige luxe. Stoffen meubels zijn namelijk een ideale plek voor huismijten, waar zich veel huidschilfers bevinden van mensen en eventuele huisdieren. De huismijt leeft hiervan en laat zijn uitwerpselen achter. Juist deze uitwerpselen veroorzaken vaak vervelende allergieën. Een goede reiniging helpt je van dit probleem af. Ook zijn de meeste onaangename geuren na reiniging verdwenen, deze ruikt weer lekker fris.
 

Reiniging op locatie

Vaak bestaat het misverstand dat je voor het bank reinigen in Amersfoort of Amsterdam  deze moet wegbrengen naar de meubelreiniger. Dat misverstand kan meteen de wereld uit worden geholpen, want de meubelreiniger komt naar je toe. De bank hoeft niet eens uit je woonkamer te worden verwijderd. Alles wat zich namelijk in de buurt van de te schoonmaken bank of meubels reinigen bevindt, wordt zorgvuldig afgedekt.

Hoe gaat het reinigen in zijn werk?

De volgende procedure is wat je ongeveer mag verwachten.

  • Beoordeling: men beoordeelt de bank en aanwezige vlekken en bepaalt de schoonmaakmethode en het te verwachten resultaat. Jij kunt na deze beoordeling beslissen of je inderdaad de bank wilt laten reinigen.
  • Afdekken: alles in de omgeving van het te reinigen meubel wordt zorgvuldig afgedekt. Testen: de gekozen schoonmaakmethode wordt getest op een stukje materiaal dat zich niet in het zicht bevindt.
  • Reinigen: de bank wordt schoongemaakt.
  • Nareinigen: vlekken die achtergebleven zijn, worden nogmaals behandeld.
  • Spoelen: het losgekomen vuil wordt weggespoeld.
  • Inspectie: is het bereikte resultaat naar verwachting of is er nog vlekbehandeling nodig? Drogen: dit duurt ongeveer 48 uur.
     

Milieubewust

We houden allemaal rekening met het milieu, daarom is het goed om te checken of de meubelreiniger die je uitkiest voor het schoonmaken van jouw bank werkt met biologisch afbreekbare producten die niet schadelijk zijn voor het milieu.
 

Wat kost het reinigen van een bank in Amersfoort of Amsterdam?

Helaas is er niet zomaar een prijs te geven. Dit is afhankelijk van vele factoren. Bijvoorbeeld wat de vorm van de bank is, of deze losse of vaste kussens heeft en of de kussens aan beide kanten te gebruiken zijn. Ook is het materiaal van de bank bepalend voor de prijs, want ieder materiaal heeft zijn eigen methode en middelen nodig voor de reiniging. Daarnaast zal de meubelreiniger de bank moeten zien om te kunnen bepalen hoeveel en wat voor soort vlekken deze heeft om de reinigingsmethode en -middelen te kunnen bepalen.