Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Het autobed, inspelen op de fantasiewereld van een kind

Het autobed, inspelen op de fantasiewereld van een kind

Sharing is caring

Het autobed, inspelen op de fantasiewereld van een kind “Naar bed, jij”, is een veel gehoorde wanhoopskreet van vele moeders en vaders, die wanhopig proberen hun kroost hun broodnodige slaap te laten krijgen. Het autobed is een leuke manier op die dagelijkse taak een stukje gemakkelijker te maken. Door op deze manier te appelleren aan de fantasiewereld van het kind, kan het voor een kind een stuk boeiender maken naar bed te gaan. Wel, op voorwaarde dan natuurlijk dat hij of zij voor het slapen gaan nog wel even autocoureur mag spelen.

Themabedden

Niet alleen is voldoende slaap een noodzakelijk gegeven voor een mens, en vooral een kind, kinderen brengen naast die nachtrust ook nog eens een groot gedeelte van hun tijd spelend in hun slaapkamer door. Daar kunnen ouders op inspelen en dat gebeurt dan ook steeds meer door het gebruik van zogenaamde themabedden. Dit zijn niet de gewone standaarduitvoeringen, hoewel lattenbodem en matras altijd aanwezig zullen zijn. Het verschil zit hem in het frame. Het autobed is daarin één van de meest populaire vormen, met de nadruk op raceauto’s. Daarnaast zijn er ook het tentbed, huisbed, caravanbed en ga zo maar door. Tenslotte is de fantasie van het kind onbegrensd.

Voordelen en nadelen van een autobed

De voordelen hebben we eigenlijk al voor een groot deel benoemd. Het is daarbij nog eens extra leuk de bed-accessoires aan het type auto aan te passen. We doelen hierbij op sloop en overtrekken, maar ook op aansluitend speelgoed. Je kunt zelfs een autobed als een hoogslaper of stapelbed krijgen, indien je extra ruimte wilt creëren, met een dubbeldekker of brandweerwagen. Een nadeeltje kan zijn dat kinderen groeien en soms van leefwereld willen veranderen. Een auto kinderbed kan van een kinderkamer een feest, een beleving maken. Hierdoor wordt de dagelijkse, soms moeilijke opdracht van het slapen gaan een stuk vergemakkelijkt.

 

Bedankt voor het lezen van deze informatieve blog oop onze gemeente Amersfoort website.