Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Voordelen van kweektenten

Voordelen van kweektenten

Sharing is caring

Voor het opzetten van een kweektenten heb je geen extra gereedschap nodig. Alle hardware die je nodig hebt voor de installatie wordt bij de tent geleverd. Afgezien daarvan krijg je gedetailleerde instructies om hetzelfde in te stellen. Deze drie factoren zorgen ervoor dat het opzetten uiterst eenvoudig is. Een kweektent is een stoffen bak bekleed met licht- en warmte reflecterend materiaal en voorzien van licht en ventilatie. Dit ingenieuze apparaat maakt het mogelijk om het hele jaar door allerlei planten binnenshuis te kweken. Met buiten tuinieren ben je overgeleverd aan het weer.

Uitstekende geurbestrijding

Vaak kunnen de planten die je kweekt een vieze geur afgeven. Het probleem is dat wanneer je ze buiten kweekt, deze vieze geur zich over een groot gebied kan verspreiden en je er geen controle over hebt. Met behulp van een kweektent heb je een voordeel. Ten eerste kun je de tent sluiten om te voorkomen dat de geur zich verspreidt. Ten tweede heb je een luchtfiltersysteem dat ook de geur kan elimineren. Deze dubbele combinatie zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over vieze geurtjes. Uitstekende geurbestrijding is een ander voordeel van het gebruik van een kweektent. Met zoveel voordelen heeft het geen zin meer om de traditionele kweekmethode toe te passen. Het is nu tijd om de kweektenten in je voordeel te gebruiken om de planten gemakkelijk te kweken.

Zijn kweektenten de kosten waard?

Met indoor kweektenten en kweekkasten wordt jouw succes met alle soorten planten in elk seizoen alleen beperkt door jouw kweekpraktijken en capaciteiten. Ongeacht het weer buiten, met de juiste tentopstelling, een beetje oefening en ervaring kun je het hele jaar door binnen fruit, groenten, bloemen en kruiden kweken. Nu overmatige hitte in veel delen van de wereld een probleem is, kan het vermogen om je planten te beschermen tegen de brandende zon en recordhoge temperaturen het verschil betekenen tussen het kweken van een succesvolle moestuin en het verspillen van je tijd en geld zonder dat je er iets voor terugkrijgt.