Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / VOG aanvragen Amersfoort

VOG aanvragen Amersfoort

VOG aanvragen Amersfoort. Verklaring omtrent gedrag aanvragen? Hoe en wat zijn de kosten? Aanvragen van een VOG in Amersfoort Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen zonder een afspraak te maken bij de gemeente.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 24 uur per dag.
Dinsdag 24 uur per dag.
Woensdag 24 uur per dag.
Donderdag 24 uur per dag.
Vrijdag 24 uur per dag.
Zaterdag 24 uur per dag.
Zondag 24 uur per dag.

Adres

Straat Heel gemeente Amersfoort
Stad [email protected]
Telefoon 085-1300 605
Email [email protected]
Website VOG aanvragen Amersfoort
Diensten VOG aanvragen | Verklaring omtrent gedrag aanvragen | VOG verklaring | Aanvragen VOG | VOG aanvragen digitaal | VOG online aanvragen | Aanvraagformulier VOG | Kosten VOG |

Aanvragen van een VOG in Amersfoort

Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen zonder een afspraak te maken bij de gemeente.


VOG aanvragen Amersfoort

 

VOG aanvragen in de gemeente Amersfoort

Indien u in de gemeente Amersfoort voor een nieuwe werkgever aan de slag wilt gaan, vrijwilligerswerk wilt gaan doen, voor een of andere organisatie wilt gaan werken, dan kan het gebeuren dat er om een zogenaamde VOG wordt gevraagd. Soms is dat zelfs verplicht zoals voor het onderwijs of werken in een winkel. Voor de volledigheid dienen we ook nog te vermelden dat het mogelijk is eenzelfde soort verklaring te vragen als het gaat om bijvoorbeeld een nieuw samenwerkingsverband tussen twee bedrijven of organisaties. Een VOG is een Verklaring Omtrent het Gedrag, of in de volksmond een bewijs van goed gedrag. In het geval van een persoonlijke VOG wordt er justitieel gevraagd of u zich wel goed gedragen heeft in de afgelopen jaren. Als het om bedrijven of organisaties gaat, worden ze doorgelicht op eventuele malversaties die samenwerking in de weg zouden kunnen staan.

Amersfoort doet het alleen online op dit moment

In verband met de pandemie en de restricties aangaande Covid is het momenteel niet mogelijk in Amersfoort een VOG schriftelijk, dus via een gemeentelijk kantoor aan te vragen. Op zich is dat ook helemaal niet zo erg, want online is het niet alleen eenvoudiger zo’n verklaring te regelen, het is ook nog eens een stuk goedkoper. Mocht het eenmaal weer mogelijk zijn een VOG schriftelijk aan te vragen, meestal vooral op specifiek verzoek van de werkgever, dan kunt u hiervoor terecht op het Stadhuisplein 1 te Amersfoort. Hiervoor dient u dan wel het ingevulde VOG formulier mee te nemen, een identiteitsbewijs en de mogelijkheid om via pin te betalen.

Online dus, maar hoe werkt dat dan?

Het kan eigenlijk bijna niet simpeler. Uw werkgever vraagt het aanvraagformulier bij het ministerie van Justitie ( via hun site www.justis.nl ) aan, vult dat online in en justis.nl neemt contact met u op. Met behulp van DigiD meldt u zich aan, vult het formulier aan, betaalt en klaar is kees. Vervolgens gaat justis.nl aan de slag door aan de hand van een mogelijk strafblad en eventueel specifieke screeningsprofielen te beoordelen of er geen bezwaren zijn. Binnen één tot zes weken krijgt u dan de uitslag en het VOG thuis opgestuurd.

En dat kost?

In deze moet u als aanvrager heel goed opletten en dat wordt dan ook duidelijk vermeld op de thuispagina van de gemeente Amersfoort: https://www.amersfoort.nl/paspoort-rijbewijs-en-uittreksel/to/verklaring-omtrent-gedrag-vog.htm.
aast uzelf, de werkgever en justis.nl hoeven er geen derden, zoals commerciële partijen, die aangeven dat u bij hun zo’n VOG kunt aanvragen, bij betrokken te worden. Naast extra kosten, tot wel €40, geeft u ook nog eens zeer persoonlijke gegevens aan onbekenden. Echter mag u wel vanuit gaan dat deze commerciële partijen 100% veilig en vertrouwd om gaat met uw gegevens! Voor een online aanvraag bent u op zijn hoogst €33,85 kwijt, schriftelijk €41,35. Heeft u vragen, dan kunt u zowel bij de gemeente Amersfoort als bij justis.nl terecht. Daarnaast kunt u altijd ook bij de organisatie terrecht waar u het online heeft ingediend. Overigens is de VOG voor bepaalde groepen vrijwilligers gratis, zeker als u aan de gang wilt gaan met kinderen.

En wanneer mag iemand ook al weer een VOG vragen van een nieuwe werknemer in Amersfoort?

In sommige gevallen is het verplicht, maar in principe mag elke werkgever en/of bedrijf hierom vragen. Het gebeurt overigens vooral wanneer er bepaalde verantwoordelijkheden en gevoeligheden aanwezig zijn in de nieuwe baan.


VOG aanvragen Amsterdam